Română (România)English (United Kingdom)

New York Film Academy

New York Film Academy?!  Woow Cea mai buna scoala de practica in productia de film din lume este acu...

Hotel and Tourism Management Institute

Vrei sa incepi anul viitor studiile in domeniul hotelier? Acum este momentul sa faci parte din ma...

London School of Business and Finance

LSBF locul unde vei invata sa iei " pulsul marilor afaceri". Se ofera burse de studiu.

  • New York Film Academy

  • Hotel and Tourism Management Institute

  • London School of Business and Finance

Studii Strainatate - Povestea S.E.G.
Povestea S.E.G. PDF Imprimare

Vară, căldură şi vise de vacanţă ... dar sunt încă în mijlocul Bucureştiului. Mă opresc şi nu-mi vine să cred ... tocmai m-a luat de braţ o femeie brunetă, cu ochelari, care mi se pare cunoscută, deşi nu ştiu de unde să o iau.

Cu un aer foarte firesc îşi dă ochelarii jos şi … în sfârşit parcă o recunosc. Clara, colega mea de bancă din liceu, prietena mea cea mai bună, care la un moment dat a dispărut din oraş, din ţară şi am pierdut legătura cu ea.

- Câţi ani au trecut de atunci?,  mă trezesc spunând.

Ea mă îmbrăţişează şi … timpul parcă se opreşte. Ne îndreptăm către o terasă, aşa cum făceam în liceu şi începem să depănăm amintiri, poveşti, să umplem timpul dintre noi.

 

Merită să auziţi povestea mai departe. Ea şi-a dorit întotdeauna să fie artistă, dar în România mai greu, aşa că a tot căutat întrebat şi printr-o rudă a auzit de NYFA

Prietenei mele, i s-a părut uluitor că poate ajunge acolo unde imaginaţia ei a purtat-o adesea.

O româncă a ajuns acolo unde mii de tineri visează, pe tărâmul unde visele devin realitate. Şi a început să-mi povestească mai mult despre această oportunitate extraordinară.

 

Tot ceea ce am putut spune a fost un simplu wow, gândindu-mă că paşii ei au păşit pe unde au păşit şi marile vedete ale marelui şi micului ecran. Oricum, când îmi povestea toate acestea faţa ei era plină de lumină şi de fericire, iar eu mă aflam în faţa unei prietene dragi care-mi povestea despre un vis care devenise realitate.

 

Ce mult se transformase datorită acestei teorii puse în practică, viaţa ei devenise arta pe care şi-a dorit să o cunoască. Ce provocare! O metodă prin care viaţa devine artă şi arta devine viaţă.

Ce şansă să poţi avea aproape de toate aceste personalităţi?! Parcă pluteam într-o lume dincolo de timp şi spaţiu şi am început să visez şi eu … să mă văd alături de artişti îndrăgiţi, imaginaţia mea zbura departe …

 

Prietena mea mi-a vorbit şi despre faptul că efortul ce trebuie depus este mai mare decât în oricare scoală obişnuită, deoarece trebuie să fii mereu la înălţime şi nu poţi să te prezinţi slab pregatit atunci când ai în faţa ta un mare regizor sau un mare actor.

Ce provocare la autodepăşire şi transformare!

 

După cum vă povesteam, ieri, întâlnirea cu prietena mea, m-a făcut să pierd noţiunea timpului, dar şi raportarea la dimensiunea lui.

 

Ne-am reîntâlnit după nişte ani, dar parcă ieri plecam împreună de la liceu. Asta m-a făcut să-mi dau seama încă o dată, că tot ceea ce este în suflet se păstrează şi nu este supus legilor  timpului.

- Cum ai aflat de această oportunitate?

- Sora mamei este plecată de mai mulţi ani în Italia şi locuieşte în Nord la graniţa cu Elveţia. A fost şi este foarte preocupată de soarta copiilor săi, aşa că le-a căutat şcoli foarte bune pentru a fi sigură că vor reuşi în viaţă.

Pentru că fata ei mai mare, verişoara mea mai mare, era pasionată de sport, dar şi de industria turismului ea a studiat la Institutul HTMI. După terminarea studiilor verişoara mea a găsit un job de manager la un hotel din celebra retea hoteliera Hilton.

La acel hotel veneau actori renumiţi pe care i-a auzit vorbind despre şcoala la care merg eu astăzi.

 

Am continuat să mă întâlnesc cu prietena mea, fosta mea colegă de bancă ce era în an terminal la o facultate de artă de mare valoare din SUA, iar poveştile ei sau poveştile pe care le trăise erau parcă mici scenarii rupte din filme de succes.

 

Cum a ajuns ea acolo? Începuse să-mi povestească de mătuşa ei din Italia care şi-a dorit să-şi dea fetele la nişte şcoli foarte bune pentru ca să le fie uşor ulterior şi să aibă succes în viaţă.

Verişoara cea mare a fost şi a studiat în Elveţia, ajungând rapid, după terminarea studiilor pe un post de manager într-un hotel din celebrul lanţ hotelier Hilton, verişoara cea mică, pasionată de artă ca şi mine a beneficiat de o educaţie aleasă în Anglia. A trebuit să aleagă dintre mai multe colegii, pe care mi le-a trimis şi mie, ulterior, dar eu am ales să fiu complet nonconformistă şi să merg în SUA.

Ea a trebuit să aleagă dintre 3 instituţii de elită: Cambridge School of Visual and Performing Arts, Cambridge Educational Group si CATS College Canterbury. Mi-a spus că i-a fost foarte greu şi veţi vedea imediat de ce...

Aţi ghicit ce universitate a ales?

Dacă văd că nu spuneţi nimic ... îmi voi continua povestea, deoarece pe măsură ce intrăm mai mult în poveste, aceasta devine din ce în ce mai interesantă şi ajung să cunosc noi locuri foarte interesante.

 

Dar ... precum bine presupuneţi, din această frumoasă poveste nu poate lipsi şi picătura de iubire. Prietena mea nu s-a putut abţine să-mi povestească despre verişoara ei mai mică, care a început să studieze în Anglia la ... Cambridge School of Visual and Performing Arts, pentru că tot voia artă, iar America i se părea prea departe. Nu vom da nume, pentru că misterul identităţii e cea mai bună cale de a spune poveşti reale.

 

 

 

Verişoara ei mai mică, a participat la un spectacol organizat de studenţii de la o altă renumită universitate din Anglia, Stafford House School of English. Nu o să vă vină să credeţi, dar printre studenţii participanţi la acest schimb cultural dintre universităţi se număra şi un tânăr roman, fiul unei personalităţi din România. Amândoi români, uimiţi că pot să-şi vorbească în limba maternă, pur şi simplu s-au plăcut şi Cupidon a mai marcat încă o victorie. El a început să-i povestească despre locul minunat în care studia, poate …

 

Chiar dacă descrierea tânărului părea atractivă, totuşi verişoara prietenei mele era hotărâtă să facă artă, aşa că i-a sugerat să se mute la Cambridge. S-au despărţit, deh … ca doi îndrăgostiţi studioşi, dar cu inima bătând puternic. Programul solicitant nu le-a prea permis să se întâlnească, dar urma la scurt timp vacanţa de vară. Dar … ea în Italia, el în România … părinţii lui puţin mai suspicioşi aşa că se gândeau să găsească o soluţie. Iată că soluţia nu se găsea prea departe  Stafford House  Holidays.

 

 

El a descoperit asta şi amândoi s-au hotarât să-şi anunţe părinţii că pe perioada verii, vor lucra şi îşi vor aprofunda studiile, la cursurile de vară. Aşa că, au trimis acasă aceste veşti excepţionale. Pe perioada verii puteau fi împreună fără probleme, puteau să participe la cursurile de vară imbinand astfel utilul cu placutul. Aşa că au trimis părinţilor, fericiţi pentru că ştiau că nu vor primi un refuz, descrierea acestei oportunităţi.

 

 

 

Şi povestea continuă pentru că prietena mea are şi ea, la rândul ei, povestea ei de iubire care a purtat-o către ceea ce a devenit azi. Pur şi simplu, dintr-o fetişcană cu codiţe s-a transformat într-o femeie plină de stil, rafinament şi seducţie. Ce-i drept a ajutat-o şi faptul că este inteligentă, dar bunul simţ şi educaţia îşi spun cuvântul... în gura mare (sic!) în ceea ce o priveşte.

 

E o altă zi de vară şi acum suntem în parc şi mă simt ca şi cum aş fi intrat în scenariul unui film. Deh, iubirea cea care deschide inimile şi cerurile..., iar prietenia adevărată deschide sufletele.

- Să-ţi spun cum de am ajuns să urmez această şcoală, acest vis devenit realitate ...

Mătuşa mea, din Italia, mi-a facut cadou, după ce am luat bacul ... o tabară de vară la -  Brooke House Study Holidays

 

 

 

Aşa, după ce ţi-am povestit puţin despre locurile în care am fost, acum să-ţi spun cum a fost... Mergeam la activităţile de acolo şi ... ochii noştri s-au întâlnit. Ai lui erau de un negru intens şi plini de o strălucire care m-a făcut să roşesc, de cum i-am văzut. Era ca o magie de fiecare dată când ne vedeam, dar nu reuşeam decât să ne fâstâcim şi să ne întoarcem privirile în jos. Apoi inevitabil, el a început să se aşeze lângă mine şi am început să vorbim. Era grec şi studia la American College of Thessaloniki, dar spre surpriza mea şi el dorea să urmeze New York Film Academy.

Aşa că ne-am regăsit sub auspiciile căldurii sufleteşti balcanice, cu idealuri şi aspiraţii comune. Timpul se oprise în strălucirea ochilor săi negri, iar noi abia atingeam pământul când călcam. Ajunsesem să o înţeleg perfect pe verişoara mea mai mică, care-mi povestise despre tabăra de vară din Anglia. Ah ... taberele astea internaţionale de vară ... locuri în care iubirea dă peste tine pe neaşteptate, înveţi, te distrezi şi te întorci mai bogat în noul an şcolar, plin de elan, aspiraţii înălţătoare şi o voinţă neabătută de a reuşi.

Îţi dai seama, că pentru New York Film Academy, miza era acum şi mai mare, şi s-a înroşit brusc.

 

 

El era grec cipriot şi părinţii săi se mutaseră în America, de curând, aşa că el a avut şansa să aleagă pe ce drum să meargă mai departe. Lăsase o iubire în Cipru şi oscila între a se întoarce în Cipru şi a studia la American College of Cyprus.

Bineînţeles că a ales, am ales amândoi şi ...suntem colegi, iar dragostea noastră a crescut şi a înflorit de când ne-am cunoscut, dar cu toate furtunile ce au existat între noi, iubirea a învins întotdeauna şi ... ne dorim să fim mereu împreună.

Hmm ... de aceea transformarea aceea uluitoare a prietenei mele – iubire, cultură, spirit, artă ...

 

 

Revenind la povestea noastră, tânărul şi deja celebrul profesor a fost incantat de lucrarea mătuşei mele şi a ţinut să facă remarci pozitive asupra lucrării prezentate de ea. Ea era copleşită de laudele lui şi, bineînţeles, intimidată. El insistent, i-a propus o colaborare pe teme ştiinţiice şi a invitat-o la masă în acea zi, după finalizarea celei de-a doua zile a acelui Congres. Şi aici ... Cupidon a acţionat rapid, iar la sfârşitul acelei seri cei doi erau deja îndrăgostiţi.

 

Congresul a durat 5 zile, iar după acele zile el a ţinut să vină în România să-i cunoască părinţii. Şi ... după alte aventuri şi o poveste de dragoste fascinantă, iată-i şi astăzi căsătoriţi, fericiţi, lucrând şi cercetând împreună, cu 2 copii frumoşi, mari şi fericiţi, cele 2 verişoare ale mele. Pare incredibil cum povestea de dragoste a mătuşii mele durează şi se menţine, aproape intactă, de mulţi ani. Când îi vezi pe cei doi simţi cum se iubesc ... nu la fel ca în prima zi, dar cel puţin la fel ca într-a doua. E fascinant să fii cu ei. Se cunoaşte că sunt 2 spirite mari cu o educaţie aleasă. Iubirea, educaţia şi cultura au făcut, întotdeauna casă foarte bună.

 

De aceea, mătuşa mea este atât de atentă la alegerea universităţilor şi a mediului de desfăşurare a studiilor. Ştie ea ce ştie.

 

 

Ce familie extraordinară are prietena mea şi ce noroc, îmi zic în sinea mea. Ce destin excepţional!

 

Parcă citindu-mi gândurile  prietena mea, continuă - ti-am spus că verişoara mea mai mare a terminat Facultatea în Elveţia şi lucrează, deja, pe o poziţie de manager la unul din hotelurile Hilton. Mama ei, mătuşa mea s-a gândit că ar fi bine ca ea să-şi desăvârşească educaţia pentru moment şi să facă un master în Business and Finance şi asta să fie la o instituţie cunoscută, din Londra, deoarece ea lucrează acum acolo.

 

Bineînţeles, că verişoara mea a subscris ideei excelente a mătuşii mele, care … e ca un fel de cap al familiei. Nu degeaba se spune că: femeia te ridică, femeia te coboară. – iar o femeie cu o educaţie foarte bună nu poate decât să eleveze, la fel ca mătuşa mea, toată ambianţa din jurul ei.

 

Dincolo de toate modelele din filme, pentru moment ea este modelul meu de feminitate.

 

Dar, cum verişoara mea mai mare seamănă cu mama ei, ea s-a gândit să colaboreze cu University College Birmingham pentru pregătirea şi specializarea personalului din hotelul pe care-l conduce.

Aşa că vara mea a iniţiat o colaborare cu această Universitate, pentru că în domeniul hotelier este nevoie de persoane  calificate, responsabile, pentru ca să atragă şi să fidelizeze o clientelă de calitate. Oameni bine pregătiţi, servicii ireproşabile, calitate superioară, adică un succes garantat. Succesul nu poate veni dacă nu există pregătire şi educaţie, aşa m-a învăţat mătuşa mea

 

 

 

Tot vara mea cea mare s-a gândit şi la copiii angajaţilor săi, dar şi la nişte burse pentru România şi, bineînţeles, la o altă instituţie de valoare din Londra Royal Russell School.

 

Observi cum educaţia dată de mătuşa mea se reflectă şi asupra modului în care fiicele ei îşi trăiesc viaţa şi îndrumă oamenii. Cu riscul de a mă repeta, o citez pe mătuşa mea care spunea că o educaţie de calitate şi un mediu cultural elevat sunt cheile unui succes în viaţă garantat 90%, restul este pronia divină, care-şi spune cuvântul.

 

 

 

 

Şi dacă tot vorbim de iubire, să ne întoarcem la prietena mea şi la verişoara ei mai mare, care a avut şi are şi ea povestea ei de iubire. Ieşirile cu prietena mea sunt fiecare câte o incursiune în lumea magică a artei şi a frumosului, dar ea mi-a spus că în spatele acestor reuşite este multă muncă şi sunt multe sacrificii, asta pentru a-mi reaminti ceea ce spunea Einstein -  Geniul este 99% transpiraţie şi 1% inspiraţie!

Iarăşi o zi superbă de vară în care o plimbare în parc, este o adevărată binefacere. Ne plimbăm, povestim, împărtăşim. Iphone-ul său este ca o mică bibliotecă de poze şi imagini elocvente, pentru a da viaţă poveştilor ei.

Verişoara mea cea mare, din Londra, a avut o iubire tăinuită, iar apoi şi-a dorit să se refacă printr-o activitate susţinută după acea rupere de relaţie. Cred că asta e cea mai bună modalitate de a te vindeca şi de a găsi ceva mai bun, pentru că dacă te arunci într-o altă relaţie imediat … rişti să nu-ţi însuşeşti lecţia. Tocmai mi-a mărturisit că s-a îndrăgostit, pe neaşteptate, de un sportiv. Adică, wow am exclamat eu!

La hotelul unde lucrează a venit, recent, sau relativ recent, o echipă de rugby, iar pentru a rezolva toate formalităţile de cazare, în biroul ei a venit căpitanul echipei. În momentul în care a intrat în biroul ei şi s-au privit în ochi, parcă s-a produs o scânteie electrică între ei şi … a început o poveste. Au discutat despre formalităţile de cazare şi au schimbat contactele. S-au despărţit cu un nod în gât şi ceva ce rămăsese nespus. Vara mea era uluită pentru că era, după mult timp, primul bărbat care parcă-i atinsese sufletul. Peste 2 săptămâni ea s-a dus la Leeds Metropolitan University, Universitatea din Leeds, pentru că avea nevoie de specialişti pentru SPA-ul din hotelul pentru  care lucrează. Surpriză, la intrarea în Universitate peste cine dă? Bărbatul, sportivul, care-i făcuse să-i tresalte inima. Feţele lor s-au luminat şi ea şi-a exprimat doleanţele, iar el a început să-i povestească despre Universitate şi ceea ce oferă aceasta.

 

După ce i-a făcut prezentarea Universităţii şi s-a gândit cum o poate ajuta, a invitat-o la masă în oraş, unde i-a mărturisit că se gândise la ea, aproape non stop, după întâlnirea din biroul ei, dar nu îndrăznise să facă altceva, dar iată că destinul funcţionase în favoarea lor, ca în majoritatea poveştilor de iubire. Verişoara mea cea mare era uimită şi foarte fericită în acelaşi timp, pentru că el avea o inteligenţă vie şi un umor foarte spumos.

 

 

 

Ceea ce a mai reţinut ea a fost faptul că el se născuse şi terminase şcoala în ţinutul lui Robin Hood. În acelaşi context el i-a povestit şi despre şcoala pe care o absolvise cu succes şi pe care o recomanda cu căldură, tuturor părinţilor, care doresc ca viaţa copiilor lor să fie asemănătoare cu viaţa aventuroasă a lui Robin Hood.

Şi o poveste de iubire s-a înfiripat între ei, iar el ca un vajnic urmaş al lui Robin Hood, s-a dovedit plin de curaj şi iubire, pentru a face faţă caracterului puţin dificil al verişoarei celei mari. Asta aşa ca o confirmare a faptului că orice naş îşi are naşul, iar pentru fiecare cojoc există un ac pe măsură. Nu ştiu mai multe amănunte despre relaţia lor, doar că … sunt fericiţi şi urmează să se căsătorească curând.

 

Parcă pluteam de când am început să mă văd cu buna mea prietenă. Am început să mă uit şi eu pe hartă şi să visez, dar ...nu apărea nimic clar. Ceea ce a apărut ... a fost un email de la fostul meu iubit, prin care mă anunţa că a plecat cu părinţii săi în Canada şi că va urma universitatea acolo.

 

La sfârşitul mail-ului, mă întreba dacă nu mă duc şi eu să studiez acolo...că el tot mă mai iubeşte şi ar vrea să fim împreună acolo, pentru că e frumos şi condiţii minunate de studiu.  Ce părere aveţi despre această sincronicitate? Acum chiar că trebuie să mă gândesc serios... aşa că mă retrag, pentru moment.

 

Contact

Bucuresti
+40 (21) 569 22 92
World Trade Center, Piata Montreal nr.10
Etaj 1, Birou 1, Bucuresti, Sector 1
bucuresti@seytour.ro
Rm. Valcea
+40 (250) 746298 B-dul N. Balcescu, nr. 15
valcea@seytour.ro
Rm. Valcea
+40 (250) 739323 Str. Calea lui Traian, nr. 135
valcea@seytour.ro


Pentru mai multe informatii va rugam completati formularul S.E.G.

Completeaza formular Seytpur Educational Grpoup

 

Completeaza formular Seytpur Educational Grpoup

 

De ce S.E.G. ?

Consultanta educationala gratuita
Asistenta pentru intocmirea dosarului de aplicatie
Asistenta pentru confirmarea locului
Organizarea de evenimente  "pre-departure "
Organizarea de plecari de grup
Nu recomandam decat institutii educationale acreditate international

NewsletterPovestea S.E.G.Membru al:
Fii conectat cu noi
Seytour Educational Group membru Cambridge Educational Group Seytour Educational Group membru TEN Seytour Educational Group este membru ANAT

Join Seytour Educational Group on FacebookSeytour Educational Group on YouTubeSeytour Educational Group on Twitter
Copyright Seytour SRL ANPC
© 2011-2018 Seytour Educational Group CUI: RO 1473660, Reg.Com.: J38/223/1991
Capital social: 350.000 RON
Sediu social: 
Str. Calea lui Traian nr. 135, Bloc N2, parter, Ramnicu-Valcea

Polita de asigurare emisa de German Romanian Assurance S.A, polita IF-i Nr.48385 din data de 06.09.2017, valabila pana la data de 30.09.2018
Numar de inregistrare la Agentia Nationala de Supraveghere a Prelucraii Datelor cu Caracter Personal : 905123652467
Numar Registru General: 0021084, Numar Infochiosc: 259184707130
Licenta de turism de Touroperator nr. 8 din data de 30.03.2011
Brevet de turism nr. 8468 din data de 03.03.2004
O lume intreaga la picioarele tale!
© Seytour International Corporation 2018 - Designed by Speed Total
ANPC | Protectia datelor cu caracter personal